POINT.
ENG  |   ITA

HOUSE T

2010, TORINO (IT) - RENOVATION

New additions to the family since the house’s initial renovation made this project’s challenge the optimal use of available space. The idea behind the project is one of educating the family to the non-conventional and multifunctional use of space. It is for this reason that it was decided to give the large existing living room space multiple functionality; the owner's bedroom, the living and dining space and a relaxation area are all found here while the remaining spaces are dedicated to the newborn children. We decided to raise half of the main room to create a larch wood platform, which hosts the relaxation space with a sofa and television, and exploit the height difference to hide a rollaway bed and a storage space. All of the new furniture is made to our own design in white or champagne lacquered MDF wood. A new, fully equipped walk-in wardrobe space has the appearance of a white varnished monolith from the outside and divides the entrance area in two, while also serving as a decompression space that leads into the babies’ room.

Share on Facebook Share on Twitter Email